Welcome
Advertising is the way great brands get to be great brands.
We Are Awesome Folow Us

Privacybeleid AVG

In deze privacy verklaring lees je alles over de manier waarop jouw persoonsgegevens worden verzameld door Hurom Benelux en hoe daarmee omgegaan wordt. Zo wordt uitgelegd waar jouw gegevens opgeslagen liggen en voor welke doelen jouw gegevens opgeslagen worden. Daarnaast vind je hier ook al jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je gebruik kunt maken van die rechten.

Hurom Benelux

Hurom Benelux is een webshop in slowjuicers. Er zijn situaties waarin jouw gegevens door Hurom benelux verzameld worden bijvoorbeeld om een bestelling te kunnen versturen. Het is daarom goed dat jij weet wat daarmee gedaan wordt en hoe je jouw wensen rondom jouw gegevens kan aangeven. Daarover gaat deze verklaring. Wij verwerken je gegevens niet zonder reden en alleen als we die nodig hebben voor één of meer specifieke doeleinden. We verkopen jouw gegevens nooit aan derden. Als jij je niet prettig voelt omtrent het gebruik van jouw gegevens door Hurom Nederland, neem dan gerust contact met ons op via info@huromshop.co.

Hurom Benelux wordt vertegenwoordigd door Zensert VoF | Mozartlaan 33 | 3603 BD | Maarssen | BTW. Nr. NL858838291B01 | KVK Nr. 71760016

Doel gegevens

Er wordt voor een aantal doelen persoonsgegevens verzameld door Hurom Benelux. Deze worden hieronder toegelicht.

  1. Bestellen en bezorgen artikelen
    Tijdens het bestellen van artikelen verwerken we verschillende gegevens, zoals je gekozen betaalmethode en NAW gegevens om je bestelling te bezorgen en te volgen.
  2. Contact opnemen
    Jouw gegevens worden verzameld als jij contact opneemt met Hurom Benelux via de website. In dit formulier wordt echter alleen gevraagd om de benodigde gegevens om een voorstel of vraag te kunnen beantwoorden, zoals je naam, e-mailadres en telefoonnummer. Wij gebruiken deze gegevens niet voor andere doeleinden.
  3. Google Analytics
    De website van Hurom Benelux verzamelt jouw gegevens om de website te verbeteren. Dit gebeurt met Google Analytics. Deze gegevens zijn anoniem en zijn dus niet verbonden aan jouw persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan informatie zoals de duur van je website bezoek of de pagina’s die je veel bezoekt.
  4. Nieuwsbrief
    Jouw e-mailadres en voornaam worden opgeslagen bij aanmelding voor de nieuwsbrief.

Ontvangers gegevens

Voor het uitvoeren van diensten, het bezorgen van artikelen en overige activiteiten, krijgen we hulp van derden. Voor zover deze derden jouw gegevens verwerken in opdracht van Hurom Benelux, doen ze dat als verwerker. Alle afspraken over onder andere beveiliging, geheimhouding en jouw rechten zijn opgenomen in de verwerkingsovereenkomsten die we met deze derde partijen hebben gesloten.

Wij maken gebruik van een derde partij voor: 

  • Fulfilment partner
  • Logistieke partners
  • Marketing dienstverlener
  • Development partner
  • Hosting partner

De gegevens die Hurom Benelux ontvangt en verwerkt worden beheerd d.m.v.

  1. AdGibbon
    Voor hosting en uitvoering van de Hurom Benelux webshop maakt Hurom Benelux gebruikt van de diensten van AdGibbon. Alle gegevens die jij achterlaat op de website en via de e-mail van Hurom Benelux worden opgeslagen op de servers van AdGibbon. De website en back-ups van de website worden ook gehost bij AdGibbon.
  2. DHL
    Om de artikelen te kunnen versturen maken wij gebruik van DHL. Zij verwerken de NAW gegevens alleen voor het bezorgen van het pakket.
  3. Mollie payments
    Transactiegegevens (manier van betalen, je rekeningnummer en betaalgegevens).
  4. Nieuwsbrief
    De nieuwsbrieven worden verzonden via Mailchimp. Op het moment dat jij je aanmeldt voor de nieuwsbrief, wordt jouw e-mailadres en voornaam automatisch opgeslagen in de daarvoor bestemde lijst binnen Mailchimp.
  5. Klarna
    Met de betaalmethode van Klarna kunt u een bestelling plaatsen en hoeft u pas te betalen nadat u de producten hebt ontvangen. Wanneer u hiervoor kiest, worden uw gegevens doorgegeven aan Klarna. Klarna voert een kredietwaardigheidsbeoordeling uit. Dat kan inhouden dat Klarna informatie opvraagt bij het BKR. Klarna kan ook contact met u opnemen als ze onvoldoende gegevens heeft om een beslissing te nemen.

Opslag periode

In het algemeen bewaren wij je gegevens niet langer dan nodig is voor het doeleinde waarvoor we je gegevens hebben verzameld.

  1. Verwerking van order
    Wij hebben een verplichting voor bewaren van boekhouding en administratie van 10 jaar voor Belastingdocumentatie en rapportages van leveringen van goederen.
  2. Nieuwsbrief
    Jouw e-mailadres en voornaam worden opgeslagen in Mailchimp. De opslag van jouw gegevens is voor onbepaalde tijd. Jij kan je namelijk uitschrijven wanneer je maar wilt via de link onderaan de nieuwsbrieven of door een mail te sturen naar info@huromshop.co.
  3. Contact opnemen
    Op het moment dat je contact opneemt met Hurom Benelux via mail, dan worden die gegevens die jij meestuurt, zoals bijvoorbeeld je naam, bedrijfsnaam, en e-mailadres, opgeslagen op de mailserver. Die mails worden tot maximaal twee jaar terug bewaard.
  4. Google Analytics
    De gegevens die Analytics op de website verzamelt zijn anoniem, dus niet verbonden aan jouw naam, bedrijf of e-mailadres. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics.
  5. Marketing
    Wij bewaren uw persoonsgegevens tot 18 maanden na contactmoment.

Jouw rechten

  1. Recht op inzage
    Je hebt het recht om ten alle tijden jouw gegevens op te vragen die bij Hurom Benelux vastgelegd en bewaard worden. Dit doe je door een e-mail te sturen naar info@huromshop.co. Je krijgt dan een overzicht van jouw gegevens.
  2. Recht op rectificatie
    Kloppen je gegevens niet? Of zijn je gegevens veranderd? Je hebt het recht om dit te laten rectifieren door Hurom Benelux. Je gegevens omtrent de nieuwsbrief kan je aanpassen via de daarvoor bestemde url onderaan elke mail.
  3. Recht op wissen van gegevens
    Wil je niet langer dat jouw gegevens bij Hurom Benelux vastgelegd zijn? Dan heb je het recht op het laten wissen van jouw gegevens.
  4. Recht op het indienen van een klacht
    Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens, als je vindt dat Hurom Benelux niet op de juiste manier met jouw gegevens omgaat.

Links naar andere websites en social media

Op onze website is een aantal verwijzingen naar websites van andere organisaties te vinden. Wij hebben geen controle over deze externe websites en zijn niet aansprakelijk voor de manier waarop deze partijen met persoonsgegevens omgaan.

Cookies en webstatistieken

Net als andere webwinkels maakt ook Huromshop.co gebruik van zgn. ‘cookies’. Dit zijn kleine bestanden die door uw computer worden gedownload als u de Huromshop.co website bezoekt. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij uw bezoek aan de website naar uw computer wordt gestuurd en door uw browser op de harde schijf van uw computer wordt opgeslagen. Dankzij cookies kan de server de browser opnieuw herkennen en bijhouden wat u in het verleden heeft gedaan. Huromshop.co gebruikt cookies om uw instellingen en voorkeuren te onthouden, hierdoor verloopt een volgend bezoek aan onze website eenvoudiger en sneller.

M.b.v. cookies registreren wij ook hoe vaak de Huromshop.co website wordt bezocht, via welke links dat gebeurt en wat de voorkeuren van onze bezoekers zijn. De gegevens die wij op deze manier verkrijgen blijven anoniem.

Welke Cookies worden door Huromshop.co gebruikt?

  1. Functionele cookies: deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van onze website. Zij zorgen er bv. voor dat bepaalde voorkeursinstellingen worden onthouden en vergemakkelijken het navigeren tussen de verschillende pagina´s.
  2. Analytische cookies: met behulp van software van derde partijen wordt gemeten hoe vaak onze website wordt bezocht en welke pagina´s het meest worden bezocht. Statistische analyse van deze gegevens stelt ons in staat om onze website verder te optimaliseren.

U kunt uw eigen browser zo instellen dat u geen cookies ontvangt. Instructies met betrekking tot het aanpassen van de instellingen van de browser vindt u onder ‘Help’ in de toolbar van de meeste browsers. Hoewel u als bezoeker van de site deze nog steeds kan bezoeken, is het echter mogelijk dat als cookies niet worden geaccepteerd, bepaalde diensten of elementen van de site niet optimaal functioneren. Het niet accepteren van cookies beperkt het gebruik van onze site en diensten.

Wij maken gebruik van de volgende programma’s voor het analyseren van het gebruik van onze website, zodat we functionaliteiten kunnen aanpassen en verbeteren.

Google Analytics

Wij maken gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe onze gebruikers de website gebruiken. Voor dit doel worden cookies geplaatst. Deze informatie wordt overgebracht naar en door Google. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten over de website aan ons te kunnen verstrekken. Wij hebben Google Analytics privacy vriendelijk ingesteld. 

Dit houdt onder meer het volgende in:

  •         we hebben het laatste octet van uw IP adres gemaskeerd
  •         we hebben het delen van gegevens binnen de Analytics dienst uitgezet

Daarnaast hebben wij met Google een verwerkersovereenkomst gesloten en het is Google daarbij niet toegestaan deze gegevens aan derden te verstrekken of voor andere Google diensten in te zetten.

Lees voor meer informatie het privacybeleid van Google, alsook het specifieke privacybeleid van Google Analytics. Zie hier voor meer informatie over de opt-out regeling van Google.

Wijzigingen

Ons privacy-beleid is afgestemd op het gebruik van en de mogelijkheden op deze website. Wij behouden ons het recht voor om deze privacyverklaring aan te passen. Het is daarom raadzaam om regelmatig deze privacyverklaring te raadplegen.

Verplichte gegevens

Hurom Benelux verwerkt persoonsgegevens op grond van een gerechtvaardigd belang, namelijk een commercieel belang. Denk hierbij aan het aanbieden van producten van Hurom Benelux via de website. Jouw gegevens zullen nooit verkocht worden aan derden. De gegevens die verplicht zijn om aan te leveren, zijn de minimale benodigde gegevens voor het aanbieden van producten. Je e-mailadres is bijvoorbeeld nodig om de nieuwsbrief te kunnen versturen en jouw NAW gegevens zijn nodig als je een artikel bestelt bij Hurom Benelux. Als deze verplichte gegevens niet worden aangeleverd, kan Hurom Benelux de betreffende dienst niet aanbieden. Mocht het nodig zijn gegevens die jij hebt gedeeld met Hurom Benelux met anderen dan de hierboven genoemde partijen te delen dan zal daar eerst jouw toestemming voor worden gevraagd.

Hurom Benelux behoudt zich het recht de gegevens te openbaren wanneer dit wettelijk is vereist dan wel wanneer Hurom Benelux dit gerechtvaardigd acht om te voldoen aan een juridisch verzoek/proces of om de rechten, eigendom of veiligheid van Hurom Benelux te beschermen. Daarbij trachten wij altijd jouw recht op privacy zoveel mogelijk te respecteren.

Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact op via info@huromshop.co.

Hurom Benelux wordt vertegenwoordigd door Zensert VoF | Mozartlaan 33 | 3603 BD | Maarssen | BTW. Nr. NL858838291B01 | KVK Nr. 71760016

Laatste versie: 01 december 2019